Praktijk voor Logopedie en Luistertherapie in Gouda

Communiceren is alles, daarom logopedie!

Logopediepraktijk Gouda 
Taal - Spraak - Stem - Gehoor

Welkom op de website van mijn praktijk voor Logopedie en Luistertherapie

Op deze website vindt u informatie over logopedie, logopedische stoornissen en de wijze waarop ik die als logopedist kan behandelen.

Ook treft u een overzicht aan van de mogelijkheden die luistertherapie kan bieden in relatie tot logopedische problematiek.

Uitgebreide informatie over luistertherapie volgens de Tomatis methode of de Samonas methode en waar luistertherapie op werkt vindt u op mijn speciale website over luistertherapie.

Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici en kwaliteitskringbegeleidster en voorzitter van de kwaliteitskring Logopedisten Gouda e.o. 

Ik behandel kinderen vanaf 5 jaar, jongeren en volwassenen. 

Er zijn 3 behandelmogelijkheden: Logopedie, luistertherapie of een combinatie van logopedie en luistertherapie. 

Hiernaast kan ik uw organisatie helpen uitval van medewerkers door logopedisch gerelateerde klachten te voorkomen. 

Meer informatie over mij vindt u op de pagina Wie ben ik?


Logopedie

Als logopedist houd ik me bezig met communiceren. Alles wat te maken heeft met het begrijpen en produceren van gesproken en geschreven taal is onderdeel van mijn werkterrein. Ik geef therapie en advies aan mensen die problemen ondervinden bij het communiceren.

Met logopedie kan ik u of uw kind helpen bij:


Luistertherapie

Als luistertherapeut richt ik mij op tekortkomingen in de (onderliggende) factoren die veel van de problemen met het communiceren veroorzaken. 

Luistertherapie is geschikt om u of uw kind in de thuissituatie te behandelen bij logopedie gerelateerde problemen op het gebied van:

Voor een compleet overzicht van de gebieden waarop luistertherapie kan worden ingezet verwijs ik u graag naar mijn website over Tomatis en Samonas luistertherapie.


Logopedie gecombineerd met luistertherapie

Ik kan luistertherapie inzetten als ondersteuning van de logopedische behandeling. Op bovengenoemde gebieden leidt logopedie in combinatie met luistertherapie tot sneller en meer resultaat bij het behandelen van de logopedische stoornis. Ook bij kinderen waar de reguliere behandeling geen of slechts beperkte vooruitgang laat zien.


Bedrijfslogopedie en logopedie voor beroepssprekers 

Meer informatie over de preventieve hulp die ik u of uw organisatie kan bieden vindt u op de pagina's over specifieke diensten.


Belangrijke informatie

Meer informatie over vergoedingen en kosten van deze behandelingen door zorgverzekeraars vindt u hier.

Ik ben gevestigd in Gouda Goverwelle. Mijn openingstijden vindt u hier

Op maandag en woensdag kunt u ook s'avonds bij mij terecht.

Mijn praktijk is vanuit  Reeuwijk, Oudewater, Driebruggen, Hekendorp, Haastrecht, Stolwijk, Gouderak en Moordrecht binnen 15 minuten te bereiken. 
Kijk voor meer informatie bij Bereikbaarheid praktijk voor Logopedie en luistertherapie.


Logopediebehandeling bij de Praktijk voor Logopedie en Luistertherapie in Gouda

Herkent u de bovengenoemde problematiek bij uzelf of uw kind? Wellicht dat ik u met een logopedie behandeling of luistertherapie behandeling kan helpen ervan af te komen. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.  

Via het contactformulier kunt u mij vragen stellen over afspraken, behandelingen, logopedie en luistertherapie of andere zaken die u wilt weten. Uiteraard kunt u mij ook telefonisch bereiken op 06 2900 1384. Direct aanmelden voor een behandeling logopedie of intake luistertherapie is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.