Praktijk voor Logopedie en Luistertherapie in Gouda

Communiceren is alles, daarom logopedie!

Onduidelijk spreken behandelen

Wat is onduidelijk spreken en wat zijn de gevolgen?

Onduidelijk spreken wordt veroorzaakt door te weinig tong, lip en/of kaakbeweging. De spraak kan hierdoor binnensmonds klinken. 
Ook een sterk dialect kan de verstaanbaarheid beinvloeden.

Onduidelijk spreken kan storend zijn in de communicatie met anderen. In veel beroepen maar ook in het dagelijks leven vormt onduidelijk spreken een beperking.


Hoe behandel ik onduidelijk spreken?

Ik onderzoek de oorzaak van het onduidelijk spreken. Daarna kan er een behandeling worden gestart. Hierbij worden er bijvoorbeeld oefeningen voor de tong, lip en kaakspieren gedaan. Bij het aanleren van de juiste articulatie zijn het goed luisteren, kijken en voelen van belang. Hierbij maak ik onder andere gebruik van geluidsopnames en de spiegel.


De Forbrain als ondersteuning

Als ondersteuning bij het behandelen van problemen op het gebied van onduidelijk spreken kan de Forbrain worden ingezet. De Forbrain is een speciale headset gebaseerd op gepatenteerde technologie. De werking is wetenschappelijk bewezen.

Meer informatie vindt u op mijn speciale pagina over de Forbrain op mijn website over luistertherapie. U kunt de Forbrain hier ook bestellen.


Behandeling van onduidelijk spreken bij de Praktijk voor Logopedie en Luistertherapie in Gouda

Ik kan u helpen met het aanpakken van onduidelijk spreken. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. Ik ben mobiel te bereiken op 06 2900 1384. U kunt mij ook een mail sturen via het contactformulier. Direct aanmelden is uiteraard ook mogelijk. Dit kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.


Navigatie

Terug naar behandeling van spraak en spraakproblemen
Terug naar logopedie
Terug naar mijn praktijk

Verder naar mijn werkwijze bij logopedie